aktualizováno: 17.03.2024 19:39:53

Amber Bohemia

v roce 2009


Kiss a kabel

12.12.2012

Kabel byl od telefonu a internetu a Kissíkovi se moc líbil, bude z něj elektrikář a my jsme bez spojení se světem angry

Dočasný zákaz vstupu

17.9.2009

Do odvolání byl zakázán vstup návštěvám na náš pozemek.

Kissík v nestřeženém okamžiku ukradl v ložnici moje kalhotky a nikde nebyly k nalezení.

Už vidím ty obličeje návštěvníků, kdyby na ně náhodou někde narazili. Taky nevím, co bych si myslela o domácnosti, která pohazuje temně vínové krajkové spodní prádlo volně po pozemku.

Nevím kde je měl náš skřítek týden pečlivě ukryté ale dnes se objevily na dvoře před garáží, takže zákaz návštěv rušíme. Tedy … do příští Kissíkovy akce angry

Kotec

13.8.2009

Psy chováme už spoustu let ale kotec nebo psí boudu jsme nikdy neměli (tedy měli – jednu obroooovskou – celý náš dům). Nikdy jsme ale také neměli doma  současně víc fen, vždy jen jednu a k ní psa – to se dalo v době hárání zvládnout systémem „přepouštěcích komor“ – vždy jeden pes venku a jeden doma, pak vyměnit.

Nedávno jsme si ale dovezli štěně – pejska, k našim dvěma dospělým fenám a doba dozrála, bylo nutno pořídit kotec.

Byli jsme zvědavi jak naše konzervativní salaše kotec přijmou. Víme, že naše fenky jsou konzervativní a každou změnu dlouho vstřebávají takže postavit jim cosi do míst, kudy byly celé roky zvyklé bez omezení probíhat bude pro ně asi šok. Tak jsme jim alespoň pro jejich klid nechali kotec postavit v místě, kde jsou zvyklé se krmit.

Dnes bylo slavností zahájení provozu a k našemu překvapení vše proběhlo v pohodě, nikdo se nepřerazil o průhlednou stěnu a všichni pochopili, že pokud se chtějí nažrat, musejí to obejít skrz dveře J Není nad to mít pažravé psy.

Ano, naše salaše kotec přijali, jen se na něj dívají s výrazem: Naši páníci si tyhle krámy dotáhli domů a nevěděli kam to dát, tak nám to postavili sem aby nám to překáželo ale budiž, nažrat dám dávají tak jim to tady budeme tolerovat.

Nevděk  vládne i psím světem

11.8.2009

Když jsme si přivezli koncem černa k našim dvěma dospělým salašnickým holkám malé štěně – pejska Kissouška, starší fenka – naše ředitelka Arina - nad ním ohrnovala téměř dva měsíce nos, vrčela na něj a nesměl se k ní přiblížit, natož si s ní chtít hrát. Nechtěla mu ublížit, jen ho varovala aby si nic nedovoloval. Zřejmě se rozhodla, že od začátku vezme výchovu do svých pevných tlapek, jelikož u nás doma výchova lehce pokulhává.

Kissoušek jí celou dobu respektoval ale nepřestával jí obdivně sledovat. Jakmile šlo do tuhého a něčeho se polekal  už hledal ochranu za jejími zády.

Mladší fenka, naše hodná a milá Týnuška Kissíka okamžitě adoptovala, hrála si s ním, nechala se od něj okusovat (někdy dost bolestivě) a celý den se mu věnovala tak, že večer usínala ve stoje.

Dnešním dnem se situace změnila a my netušíme proč.

Arinka vzala konečně Kissíka na vědomí a dovolila mu aby jí okusoval, rval za kožich a smí i ležet vedle ní a opírat se o ní, což nedovolila dříve ani své dcerušce Týně. Malý skřítek je v sedmém nebi, od Ariny se nehne a chudinka obětavá Týnuška je najednou sama, Kissík si jí téměř nevšimne.

Takhle krásně si hrával Kissík s Týnuškou.

A takhle si smí dovolovat na Arinku – ředitelku   a takto spolu hlídají .

Co říci závěrem?

No, je to chlap, chce dobývat ženské, snadné kořisti ho už nelákají.

 Externista

24.4.2009

Máme nového pejska – externistu. Z ničeho nic se objevil přímo v naší ložnici.

Ráno jsem odjížděla do práce, 2L i naše psí slečny byiy zavřeni doma, všichni spokojeně spali. Pejsek nějak proběhl kolem mého auta, vyběhl k domu, šikovně si otevřel vchodové dveře skokem na kliku, psí slečny vypustil na zahradu, společně si všichni poběhali mokrou trávou a pak šli vzbudit 2L.

Chudák, vyděšeně zíral PROČ má v ložnici náhle 3 psy.

Okamžitě mi volal do auta a ptal se co to má znamenat. Po mém vysvětlení odvedl cizího psíka k vrátkům a vypustil ho ven. Zasedl k počítači a věnoval se práci. Do půl hodiny do něj náš psí externista najednou znovu strkal čenichem a hlásil se k němu jako k dobrému kámošovi. Rituál s vypuštěním se opět opakoval a 2L odjel do práce. Po návratu jej na dvoře opět vítali 3 psíci.

Externistu vyprovodil a šel zkoumat kudy se na náš pozemek dostává. Ano, objevil slabé místo – přeskakuje ze sousedního pozemku přes střechu naší garáže jelikož soused si ke stěně garáže složil haldu písku a tím zvýšil terén cca o 1 metr.

Druhý den ráno se situace opakovala, náš externista nás opět probudil v 6.45 ráno příchodem přímo do naší ložnice, tedy přesněji – vzbudilo nás vrčení Arinky a externista stál jak socha mezi dveřmi do ložnice.

Tak mám takový dojem, že budeme asi první v Evropě, kteří začnou na noc zamykat dům ne kvůli zlodějům a jiným lidem ale kvůli psovi !!!!

Gowee 2 aneb kdo za všechno může

4.4.2009

Přijela návštěva, Jana - panička od jezerní královny Gowee, tentokrát bez Go ale s malou Viki a její maminkou Kačkou. Měli jsme pocit, že naše jezírko bude tudíž v bezpečí ale byl to omyl. Zřejmě každý, kdo se vyskytne v blízkosti paničky Jany, pocítí neodolatelnou chuť skočit do vody. Čím to bude netuším. Jen na chvíli byla Viki s Janou sama u jezírka a už tam hupla. Naštěstí ne celá, Jana jí zachytla v poslední chvíli takže to odnesly jen promočené rukávky až k ramenům.

Fotografie jsou zde.

Krvavé poledne

20.2.2009

Dnes jsem byla skutečně ráda, že bydlíme na kopci a na naši zahradu není příliš vidět. Pokud by tomu tak nebylo už by byl náš pozemek touto dobou plný kriminalistů, lékařů a ví bůh koho ještě.

Naši pejskové dostali čerstvé hovězí kosti a hlodali je s takovou vervou, až byl sníh kolem nich zbarvený krví. Vzhledem k tomu, že byli na zahradě sami a naše auta též byla v garáži, muselo to vypadat jako by oni hodovali na krvavých pozůstatcích svých majitelů.

 

Ex.... Pexeso

9.2.2009

Psí exkrementy – problém ve městě ale i na vlastní zahradě.

Že se musí sbírat to je jasné. Že na to není čas denně, to je také jasné. Při počtu více psů než jeden to ale působí i jiné problémy.

Teď jsem ráda, že jsem jako dítě hrávala Pexeso. Vysvětlím:

Nestihli jsem posbírat všechny výplody našich psů o víkendu. V pondělí dostal jeden ze psů průjem. Vet nasadil léčbu a bylo nutné sledovat její úspěšnost. Což v praxi znamená – sledovat co pes ze sebe vyloučí. Pozorovat psa 24 hodin nemohu, takže zbývá jen obchůzka zahrady a prohlídka terénu. Nojo, ale odliště čí je co a co je dnešní?  Takže používám strategii Pexeso – zapamatovat si kde co už bylo smiley