aktualizováno: 17.03.2024 19:39:53

Amber Bohemia

v roce 2016


v roce 2016

 

 

Belíkovi  s láskou na cestu za Duhový most
12.2. 2016

Holčičko milovaná, kdo teď bude dohlížet aby se u nás nic zlého nestalo, kdo bude hlásit každý pohyb v okolí, kdo bude urovnávat spory ? Byla jsi „Keliška“, sekuriťák, smírčí soudce, uštěkaná, akční a při tom všem obrovský mazel – naše největší holčička, nohatek Kyblík a teď je po tobě obrovské prázdno. Kdo bude lehávat na tvé pozorovatelně, odkud jsi vše sledovala ? To bylo tvoje místo a byla jsi to první, co viděl každý kdo kolem nás procházel.

Strašně chybí tvé vrtění celým tělem, obrovské rány ocasem do všeho co bylo v cestě, poštěkávání, brumlání a vůbec zvuky, které jsi uměla vydávat jen ty, naše jedinečná, milovaná a stále usměvavá Belinka.

Kdyby preventivní sono neukázalo tvou nemoc, vůbec jsme netušili že jsi nemocná a do poslední chvíle jsi se chovala jako zdravý pes, běhala a skákala jsi bez problémů, jídlo pro tebe bylo vším a my jsme doufali, že s námi budeš ještě nějaký čas – tak moc jsi si dokázala užívat život a my s tebou.

Výstavy pro tebe nebyly, dostat tě do kruhu byl nadlidský výkon, odmítala jsi se odloučit od obou páníků a jít jen s jedním. Pro nás jsi stejně byla tou nejkrásnější salašnicí s nadlimitní výškou, hrdě vztyčenou hlavou a úžasným temperamentem a pohybem.

Veselá, štastná a neustále v pohybu – tak si tě chceme pamatovat a taková jsi byla do poslední chvíle, kdy se ti jeden rychlý pohyb stal osudným a v kombinaci s nemocí to tvé tělo už nezvládlo. Spokojeně jsi si hlodala kosti, pak jsi se rozběhla dolů z kopce, do cesty se někdo připletl a tys už jen z posledních sil přišla domů, uložila jsi se vedle nás a my jsme věděli, že se loučíme. Jeden telefon a než přijel vet, držela jsem tě za tu tvou bílou packu, kterou jsme tak milovala, pověděli jsme si všechno i to, že se zas sejdeme

Sbohem, beruško milovaná, jedinečná a zřejmě nenahraditelná, pokusíme se to bez tebe zvládnout a tobě přejeme za Duhovým mostem nějaké super pozorovací místo abys o žádné dění kolem sebe nepřišla, tak jak jsi to vždy měla ráda.

Moc to bolí, moc nám chybíš  ale stejně jsi tu s námi … navždy.

Fotogalerie tvých obrázků od narození do současnosti je tady, poslední fotky jsou ze 7.2.2016 a jsi na nich krásná – jako vždy.